26.4.2012

Vesitilanteista 26.4. klo 14

Tällä hetkellä vesitilanteet näyttävät jo huomattavasti lupaavammilta.
Malkakoski on jatkanut laskuaan ja vesimittareiden mukaan toimii tällä hetkellä ja kärsii jopa noustakin muutaman sentin. Ensi yöksi luvattu n. 5mm sade saattaa kuitenkin muuttaa tilannetta. Nyt näyttää siltä, että Malkakosken kilpailukunto lauantaina on todella hilkulla!
Saavun huomenna Pohjanmaalle ja käyn heti, noin viiden maissa katsomassa ja testimelomassa Malkakosken ja Pelmaan myllyn ja raportoin tästä blogiin. Varmuus lauantain kisapaikasta saadaan kuitenkin todennäköisesti vasta lauantaiaamuna. Kilpailu alkaa kello 13, oli paikka kumpi tahansa.

Kauhavanjoessa vesitilanteet ovat menneet vieläkin parempaan suuntaan. Virtaaman olisi ennusteiden mukaan pitänyt kasvaa viimeiset kaksi päivää 40:stä kuutiosta 60:n kuutioon, mutta vesi on kuitenkin ollut koko ajan laskussa ja nyt sitä on noin 30 kuutiota. Mahdolliset sateet tulevat nostamaan sitä hieman. Ympäristökeskuksen mukaan sunnuntaina pitäisi olla 60 kuutiota, mutta itse en usko siihen. Omien arvioitteni mukaan vesi jää 40:n kuutioon. 40 kuutiotakin on paljon, ja saattaa hieman rokottaa kilpailijoiden määrää. Jos kilpailijoita alkaa pelottamaan liikaa ja kilpailua ei saada aikaan, niin ainakin allekirjoittanut lupaa laskea kosken näytöslaskuna. Eli sunnuntaina nähdään Kauhavalla melontaa kello 12 alkaen.Tuomas Kaukola

Ei kommentteja: