7.4.2010

TILANNEKATSAUS

Malkakoski:
Vesi noussut eilisestä 5-10cm ja alavesi vielä enemmän. Hontto alkaa olla liian huuhtova pystyliikkeisiin. Pelimies siellä paukuttaa varmasti kärryt ja voltit, kunhan oikein livakasti tekee, mutta hyvä se ei ole kuin spinnailuun ja 10-20cm päästä ei ole hyvä siihenkään. Vesi on tällä hetkellä todella hitaassa nousussa ja käyrät ennustavat, huomiseksi ja perjantaiksi veden laskua ja lauantaina taas uutta nousua, mutta niihimpä ei hirviästi kannata luottaa. Itse veikkaisin, että vesi pysyy kutakuinkin tällä korkeudella viileiden säiden ansiosta. Saattaa jopa laskea ihannekorkeuteen, mutta sitä ei tiedä vielä tässä vaiheessa kukaan ja eipä siihen voi vaikuttaakaan.

Mikäli Malkakoski on täysin melontakelvoton (sileä) on freestylepaikaksi kaksi vaihtoehtoa: Koskenkorvan keskustassa oleva koski tai Ylistaron lähes keskustassa oleva Pelmaan mylly.
Kumpikaan paikka ei tällä vedellä ole kovinkaan kummoinen. Koskenkorvan koski on viime kesänä täysin uusittu koski, jossa kävimme tänään ensimmäistä kertaa. Surffattavia aaltohonttoja oli useita, mutta vain yhteen oli akanvirta. Voltit ja kärryt pysyi useimmiten sisällä, mutta enemmänkin hauska puljailupaikka, kuin kisakoski. Pelmaan myllyn yläaalto on tällä hetkellä kohtuullisessa kunnossa, mutta sieltä puuttuu akanvirta ja ainakin vielä tänään 100m päässä oli vaarallinen jääpato, joten jos jäät eivät lähde, ei siellä voida kisoja pitää. Myös yläpuolella aika paljon jäitä, jotka irrotessaa aiheuttavat vaaratilanteita. Melontaan turvallinen, mutta uintiin hengenvaarallinen. Kumpikin paikka sijaitsee melkoisessa kurakossa ja parkkitilaa ei aivan vierestä kovinkaan monelle autolle löydy, joten jo senkin takia paikat eivät pääse lähellekään Malkakosken tasoa.
Tällä hetkellä on hieman ikävä välivesi, sillä Malkakoski ei kärsi paljoa nousta, kun taas Koskenkorva ja Pelmaa vaatisivat vähintään sen 30cm lisää, että no olisivat oikeasti hyviä.
Kisat varmasti pidetään, mutta paikasta ja varsinkaan paikan hohdokkuudesta en mene takuuseen. Sääntöjä varmaan joudutaan soveltamaan esimerkiksi niin, että saman liikkeen voi tehdä useampaan kertaan saaden siitä pisteet tai sitten melotaan Jam-tyyliin. Katsotaan sitten paikan päällä mitä kisailijat ovat mieltä.

Tämän pohjustuksen myötä voitte itse arvioda kannattaako ajaa sitä 400 kilometria suuntaansa. Kavereiden tapaaminen ja yhdessä melominen taitaa näissä karkeloissa kuitenkin olla se suurempi pointti. Itse tulisin vaikka Utsjoelta, mutta eipähän tule kellekään yllätyksenä, jos isojen liikkeiden sijasta saakin muistoksi sille itselleen haisevat melontakamat ja tuliaiset löytää seuraavalla viikolla vessanpöntöstä.

SAHAKOSKI
Eipähän jää veden vähyydestä kiinni tämäkään kilpailu. Tällä hetkellä vettä on 23 kuutiota ja se alkaa olla jo semmosia lukemia, että todennäköisesti meikäläisenkin löytää kello kädestä rannalta. Käyrien mukaan olisi tulossa noin 35 kuutiota sunnuntaiksi, joten monella saattaa löytyä ne tuliaiset housuista jo Sahakosken rannalla ja kajakki jää auton katolle. Uskon muutamien laskevan kosken, mutta jos ennusteet pitävät paikkaansa, saattaa mennä näytösluontoiseksi. Mutta enpähän mene näissäkään vedenkorkeuksissa takuuseen.
Käymme vielä huomenna isommalla porukalla melomassa ja katselemassa koskia.

Vastauksia kysymyksiin ja reaaliaikaista vedenkorkeustietoja saa meikäläiseltä kellonympäri numerosta 040 5598514

Tervetuloa!
Tuomas Kaukola

Ei kommentteja: